mandag den 7. oktober 2013

fra jord til bord mormormad

Vores tema i fra jord til bord er blevet "mormor mad":-)

Jeg har valgt frikadeller med kartofler og persillesovs. ( Persille dyrket i haven)
Billeder følger....


Som nummer 2 ting har jeg på mit arbejde kørt en temadag om æbler. Vi var runddt i naturen og søge efter æbler og samle, hvorefter vi kogte æbler i en saftkoger. Saften lavede vi til æblegele, og resten derfra blev lavet til æblemarmelade, som smager dejligt ovenpå en ostemad eller til at bage kage med. På den måde fik vi brugt alt af æblet og intet gik dermed til spilde. Der blev også lavet æblemost med en frugtpresser, og der blev bagt æblekage. De var delt op i forskellige grupper, da der var forskellige ønsker til hvad man ville lave, og for nogen var det vigtigt at lave noget de kunne få med hjem.

Æblekage med markroner og flødeskum

Æblemost

Æble marmelade

Her laver vi en geleringsprøve for at teste om det har rette konsistens. Geleen bliver jævnet med sukker, og ved at tage en kold ske og dyppe den i geleen kan man se om den bare render af eller om den bliver hængende som på billedet:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar